Ptejse.cz - Logo Máš otázku? Ptej se! Znáš odpověď? Odpověz!

Položení otázky

Nenašli jste odpověď? Zeptejte se!

znaků zbývá

Přihlášení

  Zapoměl(a) jsi login nebo heslo?
Login:
Heslo:
Pamatovat si přihlašovací údaje
Přihlásit pomocí facebooku  

TOP 10 uživatelé

50232
28697
26094
24536
24105
22653
20313
19152
15944
12565

Více



RSS kanály       rss

Sleduj nové otazky

Sleduj náš blog

Add to Google

Přidej na Seznam

Avatar
Level 3

parní hrnec

Dostala jsem parní hrnec Fagor. Máte někdo zkušenost, jak vněm vařit hlavně rýži? Vařila jsem ji 1 hod a nakonec jsem ji uvařila klasickým způsobem. Poradte prosím.



Odesláno uživatelem Emilini
Do kategorie Ostatní - Jídlo a Vaření 4. října 2008, 10:55:34

(hodnocení celkem: 4 | počet: 2 x | tvé hodnocení: ) Hodnotit další >>

 
Pro vložení odpovědi se musíš přihlásit a nebo zaregistrovat zde.



Přihlásit pomocí facebooku
             

Nejlepší odpověď:

Avatar
Level 6

dosáhnout kvalitní nabobtnání rýže v parním hrnci je dost problém doporučuji standartní metodu.

 

mirek24 22. dubna 2009, 20:39:29
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

 
Reakce zadavatele otázky:

Pomohla v tom, že ji budu vařit standardně a nebudu si stím lámat hlavu. Mirku, dík.



 

Odpovědi (7), počet zhlédnutí 3986

Avatar
Level 5

rýže se hodinu nevaří, někde musí být chyba

 

thesecond 22. října 2008, 18:30:08
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 4

parní hrnec zatím plánuji koupit, ale již delší dobu vařím rýži (thajskou jasmínovou a vietnamskou) v páře v normálním hrnci, na jasmínovku dávám vodu v poměru 1:2 někdy i 1:2,5 (aby se správně lepila a šla jít "klacky", předtím ji propláchnu vodou (když je voda čistá tj. průhledná je OK) a pak ji vařím cca půl hodinky, většinou platí, že když se voda úplně vyvaří, rýže je uvařená

 

Uživatel doplnil odpověď:


8. října 2008, 19:20:36

jinak ta vietnamská (má velká kulatá zrníčka, jsou bílé né takové trošku průhledné, jako normální hypermarketová rýže ze sáčku) je potřeba předtím asi na den namočit do studené vody (při namočení do teplé, stačí poloviční doba), zbytek je stejný a chutí se s obyčejnou nedá srovnat, když je uvařená, tak mohu obrátit mísu s rýží vzhůru dnes a nevypadne ani zrnko (je to obdoba házení špaget na lednici)

 

あきら 8. října 2008, 19:16:27
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 2

myslím si,že se do hrnce normálně dá voda a dá se to vařit,ale zkušenosti s tím nemám....celkově v parním hrnci se třeba maso(např.hovězí) uvaří dříve,protože je tam větší tlak a při vyšším tlaku se voda vaří při více stupních...caa místo 100C 120-130C

 

krtecka007 5. října 2008, 16:13:27
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 5

Myslím že na vaření rýže je tam nějaká nádoba a že se stejně vaří ve vodě, ale nejsem si jistý.

 

Archicz 4. října 2008, 17:04:22
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 2

No to nevím, ale vím, že se tam dají skvěle a rychle udělat brambory. Stačí prej jenom lžíce másla, trochu vody a oloupané brambory, ale nepamatuju si kolik minut to tam nechat. Ale je to prej rychle.

 

cb490763 4. října 2008, 17:01:43
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)

komentáře
 
Avatar
Level 2

Hmm,ja mysím že se rýže ani zdaleka nevaří 1 hod.

 

hekr 4. října 2008, 18:10:22
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (1)

komentáře
 


Poslední tři otázky v kategorii Ostatní - Jídlo a Vaření

Odstranění lepidla z pánve

(odeslaná do kategorie Ostatní - Jídlo a Vaření 4. října 2018, 18:40:52 | počet odpovědí: 0)


Kde najdu recepturu na domácí přípravu tekutého jídla MANA ?

(odeslaná do kategorie Ostatní - Jídlo a Vaření 5. června 2018, 10:15:03 | počet odpovědí: 0)


Ahoj, jaký odšťavňovač si mám koupit?

(odeslaná do kategorie Ostatní - Jídlo a Vaření 24. září 2015, 19:17:29 | počet odpovědí: 2)