|
Uživatel doplnil odpověď:
6. ledna 2009, 12:29:09 recept je určen pro 4 osob(y)
doba přípravy je cca 1 hodina
Ingredience:
250 g těstovin,
menší hlávka zelí,
1 větší cibule,
2 lžíce sádla nebo oleje,
sůl,
pepř,
1/2 lžičky mletého kmínu,
100 g měkkého salámu,
šálek mléka,
4 vejce,
100 g sýra na strouhání,
petrželka,
kečup,
tuk a strouhanka na pekáček
Příprava:
Těstoviny vhodíme do vařící osolené vody, přidáme lžičku oleje a povaříme 5 minut. Necháme pod pokličkou chvíli dojít. Zelí nakrájíme nadrobno, košťál odstraníme a zelí povaříme asi 10 minut v osolené vodě. Pak ho slijeme, necháme okapat,v ložíme do mísy, přidáme jemně nasekanou cibuli, na nudličky nakrájený salám a uvařené, scezené a okapané těstoviny.
Vše pokapeme rozehřátým sádlem nebo olejem, osolíme, opepříme a okmínujeme, promícháme a vložíme do vymaštěného a strouhankou vysypaného pekáčku. Urovnáme a dáme do trouby asi na 20 minut zapéct.Vejce rozšleháme s mlékem a těstoviny přelijeme. Zapékáme ještě chvíli, pak posypeme strouhaným sýrem a necháme zezlátnout. Ozdobíme petrželkou a lžičkou kečupu.
Původní kuchyní tohoto receptu je Česká republika
|