Ptejse.cz - Logo Máš otázku? Ptej se! Znáš odpověď? Odpověz!

Položení otázky

Nenašli jste odpověď? Zeptejte se!

znaků zbývá

Přihlášení

  Zapoměl(a) jsi login nebo heslo?
Login:
Heslo:
Pamatovat si přihlašovací údaje
Přihlásit pomocí facebooku  

TOP 10 uživatelé

50232
28697
26094
24536
24105
22653
20313
19152
15944
12565

Více



RSS kanály       rss

Sleduj nové otazky

Sleduj náš blog

Add to Google

Přidej na Seznam

Odpověd na otázku: jak na sekanou aby byla celistvá tak jak od řezníka


Odesláno uživatelem golias
Do kategorie Recepty 11. října 2008, 15:08:38

Avatar
Level 7

například tento recept:
Ingredience:
350g, hovězí maso přední nebo kližka
20g, sůl - lépe solící směs Praganda /rychlosůl/
2dcl, vody
100g, strouhanka
1,5,dcl mléka
1 vejce
400g, vepřové maso /bůček, plecko, ořez,/
1 cibule
3 stroužky česneku
35g mouka polohrubá
1g pepř mletý
1q kmín mletý
1q paprika sladká
1q majoránka
50g slanina nakrájená na kostičky

Příprava:
Hovězí maso nakrájíme na kostky a prosolíme Pragandou, samostatně umeleme.
Mícháme v hnětači za postupného přilévání vody až do vytvoření husté lepivé kaše/prátu/.
Prát promícháme se strouhankou rozmíchanou v mléce, přidáme vejce.
Vepřové maso semeleme s cibulí, česnekem a přidáme do hnětače, dále mouku a koření.
Dobře promícháme, nakonec vmícháme slaninu.
Ze směsi vytvoříme 1 - 2 šišky a pečeme 1,5 - 2 hodiny při 220 stupních do zlatova. Podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
Krájíme po vychladnutí.

Lepší sekanou jsem nikdy nejedl.

Doporučená příloha:
Cokoliv

čerpáno z: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=19987

 

Gollumek.88 11. října 2008, 15:55:17
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)