Level 7 | například tento recept:
Ingredience:
350g, hovězí maso přední nebo kližka
20g, sůl - lépe solící směs Praganda /rychlosůl/
2dcl, vody
100g, strouhanka
1,5,dcl mléka
1 vejce
400g, vepřové maso /bůček, plecko, ořez,/
1 cibule
3 stroužky česneku
35g mouka polohrubá
1g pepř mletý
1q kmín mletý
1q paprika sladká
1q majoránka
50g slanina nakrájená na kostičky
Příprava:
Hovězí maso nakrájíme na kostky a prosolíme Pragandou, samostatně umeleme.
Mícháme v hnětači za postupného přilévání vody až do vytvoření husté lepivé kaše/prátu/.
Prát promícháme se strouhankou rozmíchanou v mléce, přidáme vejce.
Vepřové maso semeleme s cibulí, česnekem a přidáme do hnětače, dále mouku a koření.
Dobře promícháme, nakonec vmícháme slaninu.
Ze směsi vytvoříme 1 - 2 šišky a pečeme 1,5 - 2 hodiny při 220 stupních do zlatova. Podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
Krájíme po vychladnutí.
Lepší sekanou jsem nikdy nejedl.
Doporučená příloha:
Cokoliv
čerpáno z: http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=19987 |