Ptejse.cz - Logo Máš otázku? Ptej se! Znáš odpověď? Odpověz!

Položení otázky

Nenašli jste odpověď? Zeptejte se!

znaků zbývá

Přihlášení

  Zapoměl(a) jsi login nebo heslo?
Login:
Heslo:
Pamatovat si přihlašovací údaje
Přihlásit pomocí facebooku  

TOP 10 uživatelé

50232
28697
26094
24536
24105
22653
20313
19152
15944
12565

Více



RSS kanály       rss

Sleduj nové otazky

Sleduj náš blog

Add to Google

Přidej na Seznam

Odpověd na otázku: Jak se vyrábí ančovičky v oleji a zda existuje tuzemská možnost náhrady a výroby.

Ančovičky jsou dobré ale drahé. Je možnost je dělat amatérsky?


Odesláno uživatelem mannjiri
Do kategorie Recepty 10. ledna 2009, 11:24:04

Avatar
Level 7

No, tak v první řadě, ančovičky se nevyrábí, ale loví. Je to živočišný druh - ančovička neboli sardel obecná - engraulius encrasicolus. Loví se v Atlantském oceánu, ve Středozemním a Severním moři. Nakládá se do soli či oleje s kořením nebo zeleninou atd.
Amatérsky si je asi vyrobit můžeš, ale chce to ty ryby. Nahradit nevím, prý se dají nahrazovat sardinkami nebo sledi, ale záleží, co z nich chceš dělat. Sardelovou pastu si asi ze sledě neuděláš.
Konkrétní recept jsem nenašla.

 

Hebrey 10. ledna 2009, 20:49:21
Ohodnoť Pozitivni (0) Negativní (0)