Uživatelé Ptejse Online
Celkem: 0
TOP 10 uživatelé
| 50232 |
| 28697 |
| 26094 |
| 24536 |
| 24105 |
| 22653 |
| 20313 |
| 19152 |
| 15944 |
| 12565 |
Více
Odpověd na otázku: Co udělat když při zavařování nezhoustla malinová marmeláda a je polotekutá?Díky Dagmuna
Odesláno uživatelem Dagmuna
Do kategorie Vaření 2. srpna 2008, 14:22:16
|
Level 4 | použily jste málo pektinu, což je hlavní složka "zahušťovadel co se prodávají v každé sámošce". Někdy to jen rosolovatí déle a vyplatí se počkat.
Pokud to nezačne houstnout, tak jsou jen 2 řešení:
1) přidat přípravek s pektinem a zavařit znova. Tím ale znovy snížíte obsah vytamínů a jiných cenných látek.
2) používat jen tam kde to navadí. Například si koupit býlý jogurt a tam to vadit nebude. Při reklamě na extra velké ovoce se budete jen smát, s domácí marmeládou v pravém jogutu se to srovnávat nedá. PS: jogurt s 0% tuku se vyrobit nedá, jedině jeho umělě zahuštěná atrapa. |
| jdobry 4. srpna 2008, 13:53:36 Ohodnoť (0) (0) |
|