Level 4 | Nečekanými úspěchy se při bělení zubů mohou pyšnit také jahody. Jahody obsahují enzym, který je přirozeným zubním bělidlem. Pokud se rozhodnete pro "bělení" zubů za pomocí jahod, zkuste využít následujícího postupu: vyberte několik jahod, očistěte je a rozmačkejte tak, aby vznikla směs. Za pomoci čistého zubního kartáčku naneste tlustou vrstvu jahodové směsi na zuby. Ponechte ji na zubech dvě až pět minut a poté důkladně omyjte. Na závěr si ještě zuby vyčistěte fluoridovou pastou, aby vám některé kyseliny přítomné v jahodách nepoškodily zuby.
Obdobu tohoto postupu vytvoříte tak, že do jahodové směsi navíc přidáte nepatrné množství jedlé sody. Toto bělení ale využívejte maximálně jednou za čtrnáct dní, protože při častějším použití hrozí, že vám kyselina jablečná přítomná v jahodách poničí zuby.
|