Level 4
|
máte nějaký svůj trik na krájení rýže?
jediné co jsem zkoušel a nijak extra to nepomohlo, bylo namočit nůž do studené vody a tak počkat chvilinku mezi "smotnutím" rýže do nori a samotným krájením
doplňující otázka: co je pro vás těžší? smotnout ukázkově brko nebo zabalit rejži do nori?
Uživatel doplnil otázku:
17. ledna 2009, 14:50:29 jde o krájení rýže vařené na způsob sushi (rýže utvoří kompaktní hmotu a pokud je správně uvařená, tak při otočení nádoby s rýží dnem nahoru nevypadne ani zrnko, rýže se lepí na vše s čím přijde do styku), pro přípravu sushi se pak balí do čtverců mořské řasy nori a právě o krájení těchto rýžových válečků mi jde
je jasné, že v Japonsku je na to extra nůž, ale bojím se že nebude nejlevnější a já se zatím neplánuji živit přípravou sushi ale přesto bych si občas nějaké zkusil doma udělat
Odesláno uživatelem あきら
Do kategorie Vaření 14. ledna 2009, 21:11:10
(hodnocení celkem: 3 | počet: 1 x | tvé hodnocení: ) Hodnotit další >>
|
|
|
Pro vložení odpovědi se musíš přihlásit a nebo zaregistrovat zde.
Přihlásit pomocí facebooku
|
|
|
|
|
Nejlepší odpověď:
Level 6 | Jde to docela dobře pomocí nože s jemnou zoubkovitostí čepele (dobrý i na krájení rajčat), dále musí být nůž patřičně ostrý a při krájení zabalené rýže je potřeba ho pokaždém řezu navlhčit ve studené vodě, protože rýže se intenzivně lepí na nástroje. Pro fajnšmekry jsou keramické nože problémem pro někoho je cena. Já používám tenounký kovový zoubkový, sada 3 ks stála do 100,- |
| mirek24 18. ledna 2009, 17:09:06 Ohodnoť (1) (0) | |
|
|
Odpovědi (4), počet zhlédnutí 2945
Level 6 | Ona se krájí ryže? To jako znamená? Je to jako aby jsi neměl velká "sousta" rýže do pusy? A já jsi vždycky mslel že je rýže malinká! To mě maminka teda pěkně připravila do života... :-D ! |
| Maverik 14. ledna 2009, 21:49:17 Ohodnoť (0) (0) | komentáře |
|
Level 7 | Tak to Ti asi moc nepomůžu. Japonská není zrovna moje parketa. Asi bych taky sáhla po namočeném noži, ale nic lepšího mě nenapadá.
Snad se tu objeví zkušenější kuchtík. |
|
Uživatel doplnil odpověď:
15. ledna 2009, 23:05:02 Zkus třeba zkontaktovat tuto dámu, jistě bude mít bohaté zkušenosti a ráda poradí: http://navolnenoze.cz/prezentace/bara-nesporova/ |
| 15. ledna 2009, 23:20:22 Apropos, ještě jsem nozodpověděla Tvou doplňující otázku. Na první pohled to vypadá jednoduše, ale těžké je pro mne obojí,vyzkoušela jsem jídla mnoha kuchyní, ale japonskou zatím ne. ...A valstně je to pro mne i nereálné. Víš proč? ;) |
| 17. ledna 2009, 21:53:19 Japonské nože jsou skutečně dost drahé. Nejlevnější stojí kolem 600,- Kč, ale vzhledem k tomu, že se v japonské kuchyni skutečně moc nevyznám, tak nevím, který z nich je určený na krájení rýže. Koukni třeba sem: http://www.koridor.cz/inshop/japonske-noze/ , ale nevím, jak je to s kvalitou atd... |
| Hebrey 14. ledna 2009, 21:40:03 Ohodnoť (0) (0) | komentáře |
|
Level 6 | A nemyslíš, že by to mohlo být třeba nožem? Zkusit použít jiný nůž, ale nejsem kuchař... |
| Houmr 15. ledna 2009, 17:32:44 Ohodnoť (0) (1) | komentáře |
|
|
Poslední tři otázky v kategorii
Vaření
Kde sehnat kvalitní vybavení na vaření?(odeslaná do kategorie Vaření 14. října 2019, 20:21:54 | počet odpovědí: 4)
poradíte, prosím, ohledně nádobí?(odeslaná do kategorie Vaření 28. ledna 2018, 23:11:19 | počet odpovědí: 0)
Jaký je rozdíl mezi pánví s keramickým a s mramorovým povrchem?(odeslaná do kategorie Vaření 15. prosince 2016, 17:51:22 | počet odpovědí: 0)